Eksperti atklāja visu patiesību par to, kā mazgāt dvieļus, lai tie vienmēr būtu mīksti

Pūkaini dvieļi rada patīkamu mājas siltuma un mājīguma sajūtu.

Dvieļu mazgāšana saimniecēm bieži sagādā daudz raižu. Lieta tāda, ka pēc žāvēšanas tie zaudē savu maigumu, kļūst cieti, raupji, un ir sajūta, ka rokās tur smilšpapīru. Ar šādu dvieli ne tikai nav patīkami noslaucīt seju vai ķermeni, bet tas ir arī bīstami, jo var traumēt ādu.

Kā mazgāt dvieļus, lai tie būtu mīksti

Bieži vien tie, kam patīk mīksti dvieļi, bieži izmanto auduma kondicionierus, kas palīdz izvairīties no krokām un mīkstina audumu. Diemžēl tie dvieļiem nedarbojas pārāk labi.

Šādi līdzekļi neglābj pat vislabākās kvalitātes dvieļus no maiguma zaudēšanas. Vairumā gadījumu viss ir tieši otrādi. Taču šo problēmu ir viegli atrisināt. Viss, kas jums nepieciešams, ir auksts ūdens. Pēc mazgāšanas iemērciet dvieļus uz nakti. Tas izšķīdinās pulvera paliekas un iztaisnos auduma šķiedras, tādējādi atgriežot maigumu.

Kas jāpievieno, mazgājot frotē dvieļus, lai tie būtu mīksti

Ja veikala kondicionieri nedarbojas, tad kas mīkstina dvieli? Palīgā nāks līdzekļi, kas atrodas katras saimnieces virtuvē.

Soda var glābt pat tos dvieļus, kas ir izturējuši vairāk nekā vienu mazgāšanu. Tā darbojas pat viscietākajā ūdenī. To var pievienot mazgāšanas laikā vai izmantot mērcēšanai pēc galvenā mazgāšanas cikla. Lai to izdarītu, uz litru silta, bet ne karsta ūdens būs nepieciešama 1 ēdamkarote cepamās sodas.

Lasi vēl: Svētku uzkoda 5 minūtēs: garšīga un skaista ēdiena recepte

Sāls arī palīdzēs dvieļus padarīt maigus. To var pievienot veļas mašīnas cilindrā tieši pirms mazgāšanas vai izskalot dvieļus sāls šķīdumā – 100 g sāls uz 5 litriem silta ūdens. Šiem nolūkiem ir piemērota jebkura sāls, taču bez garšas un krāsas piedevām. Pēc šādas apstrādes dvieļi vēlreiz jānoskalo tīrā ūdenī, lai no tiem noņemtu sāls atliekas, citādi jūs iegūsiet pretēju efektu.

Parasts galda etiķis jau izmazgātiem dvieļiem atgriezīs mīkstumu. Uz pāris minūtēm iemērciet tos maisījumā, kurā uz 5 litriem ūdens ir 50 ml etiķa, un jūs būsiet pārsteigti par rezultātu.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment